Hoe deel je je locatie met 'BuddyBeacon'

Laat je familie en vrienden weten waar je bent en laat ze je avonturen in real time volgen. In geval van nood kan BuddyBeacon gebruikt worden om snel je exacte locatie te vinden.

Wat is Buddybeacon

BuddyBeacon laat je je huidige locatie delen met mensen die door jou zijn toegevoegd. In de instellingen kun je kiezen met wie je je locatie deelt en je voorkeuren voor de duur van het delen aangeven. Anderen kunnen je ook uitnodigen om hen te volgen, je ziet ze in je "Buddy volglijst" wanneer ze ervoor gekozen hebben om je toe te voegen.

Belangrijk: Om je locatie via BuddyBeacon te kunnen delen, moet je mobiele telefoon verbinding hebben met een mobiel netwerk of internetverbinding, naast een actieve GPS-ontvangst. Als de verbinding met het mobiele netwerk of internet wegvalt tijdens het delen van de locatie, zullen gemiste GPS-locaties opnieuw worden verzonden zodra de verbinding is hersteld.

 


Hoe deel je je BuddyBeacon

Om je BuddyBeacon te activeren, zorg ervoor dat je de kaart bekijkt vanuit de app (Kaart, Plan of tracject), tik op het drie-stippen icoon rechtsonder in het scherm en selecteer "BuddyBeacon", dit zal het BuddyBeacon configuratiemenu openen. Als alternatief kun je BuddyBeacon activeren door op je locatie marker op de kaart te tikken en vervolgens "Verstuur mijn Beacon" te selecteren, vanaf hier heb je de mogelijkheid om de voorkeuren voor delen in te schakelen en te configureren. Deze instellingen kunnen ook worden aangepast wanneer BuddyBeacon is gedeactiveerd.

Configuratie: Om je locatie te delen, schakel je 'Deel mijn locatie' in, bovenaan het configuratie menuscherm. Gebruik 'Duur' om aan te geven hoe lang je de locatie wilt delen en 'Mensen' om de mensen toe te voegen die je via BuddyBeacon mogen volgen of een deel-link mogen maken. Iedereen die een Outdooractive account heeft en de share link ontvangt alsook iedereen die een Outdooractive account heeft en door jou werd toegevoegd kan je volgen zolang je "BuddyBeacon" geactiveerd is. Je kunt op elk moment mensen uit de lijst verwijderen of de deellink intrekken.

 

 


Hoe kan ik anderen volgen?

Hoewel het delen van je eigen BuddyBeacon alleen mogelijk is vanuit de app, werkt het volgen van Buddies zowel in de app als in de webversie. Om Buddies te volgen vanuit de webversie, klik je op het icoon met de drie puntjes, rechts onderaan het scherm wanneer je de kaart bekijkt (Kaart, Route vinder of Routeplanner), selecteer "BuddyBeacon" en "BuddyBeacon-waarnemerslijst inschakelen". Hier zie je de BuddyBeacons die met je gedeeld zijn. In de app kun je de Buddy watchers lijst vinden in het BuddyBeacon configuratie menu. Hier kun je "Toon Buddies op kaart" activeren.

De positie van jouw vrienden zal worden getoond op de kaart met hun profielfoto. De kleur van de marker geeft de status van hun positie aan:

  • Blauw → Goed GPS signaal, de positie die wordt weergegeven is actueel.
  • Oranje → Een oude positie wordt weergegeven
  • Grijs → De positie kan niet worden bepaald

Selecteer de profielfoto om meer informatie weer te geven, zoals de huidige coördinaten, de verzendtijd van hun laatst bevestigde locatie, het batterijniveau en de gemiddelde snelheid. Afhankelijk van de persoonlijke instellingen van de zendende persoon, kan ook de afgelegde afstand worden weergegeven.

 


Delen van tijdsduurvoorkeuren

Je kunt kiezen uit drie deelmodi, om de manier waarop je je locatie deelt met BuddyBeacon te optimaliseren.

Deel je locatie over een bepaalde periode. Met deze modus kunt je jouw BuddyBeacon activeren voor een periode tussen drie uur en drie dagen. De BuddyBeacon wordt automatisch gedeactiveerd na het verstrijken van de gekozen tijdsperiode.

  • Deel je locatie tijdens het volgen. Met deze modus kun je de BuddyBeacon eenmalig activeren, voor een specifiek traject of automatisch activeren en je locatie delen telkens wanneer je een traject aan het opnemen bent.
  • Deel je locatie handmatig. Je locatie wordt continu gedeeld totdat je BuddyBeacon handmatig uitschakelt. Merk op dat als je GPS-signaal slecht is, er afwijkingen kunnen zijn van je werkelijke locatie.

Voor alle 3 de standen geldt dat je locatie niet wordt gedeeld wanneer je de app afsluit. Als de app op de achtergrond draait, zal je locatie gedeeld blijven worden.

Aanvullende instellingen:

Op zowel de Android- als de iOS-app kun je bepalen hoe vaak je locatie wordt gedeeld en of je locatiegeschiedenis wordt weergegeven. Op iOS kun je ook instellen of de locatie van je buddies minder vaak wordt opgehaald als de app op de achtergrond draait.

 


Goed om te weten

  • Wanneer je een BuddyBeacon van een vriend selecteert, kun je een punt op hun locatie aanmaken, een route naar hun locatie bepalen of je locatie met die vriend delen.
  • De Buddy-wachtlijst geeft je een overzicht van iedereen die je toestaat hun locatie te volgen. Bovendien kun je informatie zien zoals batterijniveau, gemiddelde snelheid, afstand tot jezelf, en afgelegde afstand.
  • Houd een contact ingedrukt (Android) of veeg een contact naar links (iOS) om het volgen te pauzeren of om dat contact uit je Buddy-logolijst te verwijderen. Je vrienden kunnen het volgen ook stoppen of pauzeren.

Aangeraden om te lezen